Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ (The Predators),του Nimrod Antal (2010)

Σε μία κενή από καλές ταινίες κινηματογραφική εβδομάδα,ακολουθώντας την μέθοδο της δια της ατόπου απαγωγής,αποφασίστηκε να παρακολουθήσω την συγκεκριμένη ταινία-sequel ή prequel(άγνωστο) πολλών ομώνυμων ή και παρεμφερών ταινιών(π.χ. Predator, Alien, Alien vs Predator...).
Με δυο λόγια η υπόθεση: Η ταινία ξεκινάει με διάφορους οπλοφορτωμένους νταήδες να ίπτανται με κατεύθυνση μία ζούγκλα,έχοντας αφεθεί προφανώς άπό κάποιο αεροσκάφος. Μετά από ένα αναγνωριστικό 20λεπτο υπαρξιακών αναζητήσεων(ποιοί είμαστε,γιατί ήρθαμε εδώ,από που είναι η έξοδος)΄,κάτι τερατόμορφα σκυλιά(;) εμφανίζονται και,αυτομάτως προκύπτει το συμπέρασμα-αυθαίρετα-ότι οι ήρωες μας βρίσκονται σε κυνηγότοπο και είναι τα θηράματα. Πρέπει να εξαντλήσουν συνεπώς κάθε πιθανότητα διαφυγής, αφού πρώτα είναι αναγκαίο να εξολοθρεύσουν τα εξαμβλώματα ονόματι Predators.
Επιστημονική φαντασία δοσμένη με την μέθοδο του ανώφελου ανθρωποκυνηγητού( σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως οι Predators ποθούν την ανθρώπινη σάρκα απλώς ως έπαθλο στο ανεξήγητο "παιχνίδι" τους). Μια ομάδα 7 ανθρώπων στην οποία αναμειγνύονται ανεπιτυχώς μια γυναίκα-πράκτορας της Μοσάντ,ένας μισθοφόρος που διασκεδάζει σκοτώνοντας ανθρώπους,ένας κολομβιανός matador,ο χειρότερος κακοποιός των φυλακών της Αμερικής,ένας Ρώσος αντάρτης από την Τσετσενία,ένας ιερός πολεμιστής απο την Σιέρα Λεόνε και ο γιατρός-serial killer,που θεωρεί συντρόφους του τα τέρατα.
Φυσικά,από τέτοιες ταινίες δεν αποζητούμε ρεαλισμό,αλλά στοιχειωδώς αξιοπρεπή υπόθεση που να "ρολάρει" στα μάτια του θεατή. Η αγωνία σε καμία στιγμή δεν αγγίζει κόκκινο,καθώς το τέλος είναι πιο προδιαγεγραμμένο απ'όσο μπορεί κανείς να φανταστεί.΄Οσον αφορά τις ερμηνείες; Ένας Έιντριεν Μπρόντι,ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να μιμηθεί τον απροσπέλαστο σε κάτι τέτοια Άρνι Σβαρτσενέγκερ, με τους υπόλοιπους ρόλους να είναι απλώς υποστηρικτικοί.(Άλλωστε οι 4 από τους 7 πεθαίνουν στο πρώτο μισό της ταινίας.) Φωτεινή εξαίρεση η-μάλλον guest- εμφάνιση του Λόρενς Φίσμπερν(γνωστού απο τη θητεία του ως Μορφέα στην τριλογία Matrix),παριστάνοντας τον τρελό επιβιώσαντα από δέκα σαιζόν κυνηγιού.
Εν κατακλείδι,πολλά αναπάντητα ερωτήματα που δεν αξίζει να μπει κανείς στον κόπο να τα απαντήσει.Μια ταινία της σειράς, που ούτε τα εφέ της δεν μπορούν να εντυπωσιάσουν.

Παίζουν:Adrien Brondy,Danny Trejo,Topher Grace,Alice Braga.
Δείτε το trailer
http://www.youtube.com/watch?v=T0fC7jk25VI

Ετυμηγορία:Καλύτερα οι αγώνες του Μουντιάλ σε βίντεο(ακόμη και για τους μη ποδοσφαιρόφιλους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου